KOIRIEN JA KOIRAYSTÄVIEN PAIKKA


Marjoniemen koirapuisto sijaitsee Kouvolan ydinkeskustassa, Marjoniemen terveysaseman takana. Koirat saapuvat sinne joko autokuljetuksella Kasarminkadun kautta tai tassupatikassa vanhan savonradan paikalla olevaa polkua pitkin.

Koirapuistossa vallitsee hyvä yhteishenki. Kaikki koirat viihtyvät keskenään karvanväristä, koosta tai iästä huolimatta, ja mikään eriarvoisuus ei häiritse kuvan eheää kokonaisuutta. Koirapuistossa kirmaillaan keskenään, kaivetaan kuoppaa, haetaan palvelijan heittämää palloa tai haukutaan porukalla tuntemattomia ohikulkijoita. Kavereita, ja varsinkin uusia tulokkaita tervehditään innolla, tarkalla hajuaistilla tutkitaan tutut ja uudemmat tulokkaat. Vakituiset kävijät tutkivat maaston aina tarkasti heti tullessa ja näin saadaan selville aiemmat tapahtumat. Sitten puuhaillaan keskenään mitä ihmeellisempiä hommia, laumaudutaan vaihtelevalla menestyksellä, kunnes väsymys alkaa saamaan sijaa. Useimmat kävijät alkavat noin tunnin kuluttua etsiskelemään palvelijaa ja ehdottamaan päivälevolle lähtöä.

 

Palvelijoiden tehtävänä on pitää aitaus siistinä, koirankakat korjataan välittömästi niiden ilmauduttua jäteastiaan. Kaivetut kuopat peitetään ja roskat kerätään. Palvelijat vaihtavat keskenään koranhoitoon kuuluvia kokemuksia ja saavat neuvoja ongelmatilanteisiin. Joskus myös säätä ja yhteiskunnan tilaa pohditaan. Koska kaikki pyörii koirien ehdoilla, jäävät palvelijat anonyymeksi keskenään ja yhdistävänä tekijänä ovat koirat.

 

Koirat eivät ole kateellisia, eivätkä eivätkä haudo kostoa - mm. näitä ominaisuuksia ihmiset ovat kehittäneet itselleen vaikeuttaakseen elämäänsä. Koirat eivät salaa tunteitaan evätkä vehkeile toistensa selän takana. Koirista voi ihminenkin oppia paljon.

 

karipoikasihvola@gmail.com